2017, een terugblik

Gepost om 11:01 door Daphne Overzier 18 Berichten Deel:  

Terwijl de kruitdampen van de jaarwisseling optrekken, maken wij de balans op van een enerverend 2017. Graag blikken we met je terug op het afgelopen jaar.

Een nieuw gezicht

Het begin van 2017 stond vooral in het teken van de nieuwe interface van Rechtsorde. Wij hebben lang gewerkt aan een nieuwe homepagina en verbeteringen in de resultatenlijst. Na een intensief traject van usability tests en het verzamelen van feedback konden wij op 14 februari live met de nieuwe versie van Rechtsorde.

Het speerpunt van de nieuwe versie van Rechtsorde was het creëren van een overzichtelijke en rustige interface. Dankzij de vele nuttige input van gebruikers konden we dit realiseren. Deze versie heeft ervoor gezorgd dat wij enkele mooie nieuwe klanten hebben mogen verwelkomen dit jaar, maar daarover later meer.

Door het toevoegen van iconen in de resultatenlijst is direct de juridische context bij artikelen helder en kunnen gebruikers snel de wetsgeschiedenis, jurisprudentie en commentaren raadplegen.

Naast alle functionele wijzigingen is Rechtsorde ook geheel responsive geworden in 2017. Het maakt niet meer uit welk device je gebruikt, vanaf elke plek kan je Rechtsorde nu benaderen via de browser.

Een licht gewijzigd team

In 2017 waren er ook enkele wijzigingen in het team van Rechtsorde. Dennis heeft dit jaar een nieuwe uitdaging gevonden bij een middelgroot advocatenkantoor in Amsterdam. Daartegenover staat de komst van Erik, Claartje en Sjoerd.

Nieuwe klanten

2017 kunnen wij met recht een uiterst succesvol jaar noemen. Het aantal nieuwe klanten was al vrij snel niet meer op twee handen te tellen, maar graag willen wij er enkele (met gepaste trots) uitlichten:

Op basis van inhoudelijke vergelijkingen hebben deze kantoren voor Rechtsorde gekozen. Een greep uit de mooie feedback die wij hebben gekregen:

“Jurisprudentie wordt geclusterd weergegeven. Dit voorkomt onnodige extra zoekresultaten en maakt het makkelijker om bijvoorbeeld snel bij een bepaalde annotatie te komen.”

“De zoekresultaten worden overzichtelijk weergegeven. Dmv icoontjes zie je of de resultaten rechtspraak / wetsinformatie / commentaar bevatten.”

“Het vinden van zoekresultaten gaat sneller, eenvoudiger en het resultaat is overzichtelijker.”

Uiteraard hebben wij ook feedback gekregen waar wij mee aan de slag gaan voor een volgende update van Rechtsorde, we blijven voortdurend in beweging.

Het jaar in cijfers

Hoe anders kunnen we het jaar samenvatten dan in cijfers?

Het aantal unieke gebruikers is nu 37.604. Ten opzichte van vorig jaar is dat een stijging van ruim 20%, het waren er namelijk 31.080. Ook is het aantal organisaties dat Rechtsorde gebruikt enorm gegroeid. Eind 2016 stond de teller op 353, nu zijn het er 384.

Het aantal bronnen in Rechtsorde is behoorlijk toegenomen, dankzij 133 nieuwe titels. Dit zet de eindstand op 1.976 bronnen, met bij elkaar ruim 6,6 miljoen documenten.

Al deze documenten kunnen worden opgeslagen in dossiers binnen Rechtsorde en er wordt veel gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. In totaal zijn er 32.107 dossiers aangemaakt in Rechtsorde, met daarin ruim 193.000 dossieritems. Een jaar geleden waren dat er nog ‘maar’ 172.000.

Nog wat cijfers:

Top 5 geraadpleegde uitgevers in Rechtsorde:

We doen er uiteraard alles aan om deze stijgende lijn volgend jaar door te zetten. Met een aantal goede vernieuwingen in de pijplijn, kunnen jullie ook in 2018 weer mooie dingen van ons verwachten!

P.S.: Wil je weten welke bronnen we hebben toegevoegd in 2017? Download hier het overzicht..