Freshfields Bruckhaus Deringer kiest voor Rechtsorde

Gepost om 12:06 door Daphne Overzier 18 Berichten Deel:  

Met meer dan 2.800 advocaten wereldwijd, is Freshfields Bruckhaus Deringer een van de grootste en meest toonaangevende internationale kantoren. Met ingang van 1 mei 2017 gebruiken ruim 70 advocaten, (kandidaat-)notarissen en fiscalisten in het Nederlandse kantoor Rechtsorde als hun ‘digitale bibliotheek’.

Informatiespecialisten Hanneke van Sijl en Christel Ruts zijn binnen Freshfields mede verantwoordelijk voor de informatievoorziening. Zij initieerden in 2016 een pilot met Rechtsorde. Hanneke: “We volgden Rechtsorde al langer wat meer op afstand. Vorig jaar zijn we ons concreet gaan verdiepen in een mogelijke overstap van Legal Intelligence naar Rechtsorde. Dat leidde tot een pilot van een aantal weken met advocaten uit verschillende praktijkgroepen."

De advocaten van Freshfields hebben tijdens de pilot op verschillende aspecten kritisch naar Rechtsorde gekeken. Daaruit kwam een heel positief beeld naar voren. Het werd duidelijk dat advocaten met Rechtsorde zowel via een zoekopdracht als door te bladeren eenvoudig en snel de relevante juridische informatie vinden. Informatiespecialist Christel Ruts: “Ook over de gebruikersinterface van Rechtsorde was het merendeel van de deelnemers aan de pilot enthousiast. Kantoorgenoten die intensiever gebruik maken van dit soort systemen, vonden de uitgebreide dossierfunctie van Rechtsorde een belangrijke pre.”

Advocaat-partner Jeroen van Hezewijk was ook betrokken bij de pilot met Rechtsorde. Jeroen: ”Ik doe zelf niet veel juridisch onderzoek, maar wil vaak snel een specifiek document raadplegen. Of ik wil een artikel later, bijvoorbeeld thuis of onderweg, nog eens rustig lezen op mijn iPad. De dossierfunctie van Rechtsorde maakt dat eenvoudig mogelijk."

Op dit moment volgen de medewerkers van Freshfields een on-boarding programma. Servicemanager Keimpe Ravesteijn: ”Natuurlijk kun je met Rechtsorde snel aan de slag, ook zonder training of handleiding. Toch is het prettig als iemand je net die handige weetjes laat zien waardoor je Rechtsorde effectiever kunt gebruiken.” Voor Hanneke en Christel is de start met Rechtsorde een mooie gelegenheid de medewerkers weer eens te wijzen op de mogelijkheden die zo’n digitale bibliotheek biedt.

Berend Broerse, algemeen manager van Rechtsorde, werkte ooit zelf bij Freshfields. Van 2001 tot 2008 was hij als Recruitment Manager mede-verantwoordelijk voor de opbouw van het Amsterdamse kantoor. Berend: "Het was bijzonder om vanuit Rechtsorde weer bij Freshfields aan tafel te zitten en dit traject te doorlopen. De positieve afronding is voor mij de kers op de taart. Dat een kantoor met de reputatie van Freshfields kiest voor Rechtsorde geeft een enorme boost!”