Terugblik: 3e editie Legal Pubquiz

Gepost om 13:11 door Mitchell 14 Berichten Deel:  

Een team van het Amsterdamse advocatenkantoor Florent heeft op 7 november de Legal Pubquiz van Rechtsorde en Advocatie gewonnen. Dit keer geen Jaguar / Land Rover experience maar een grote, goede fles champagne en natuurlijk de felbegeerde trofee. De Legal Pubquiz vond plaats in het hart van de Zuidas, in De Nieuwe Poort. Kantoren als Florent, Das, Marxman, Boonk van Leeuwen, Brantjes Advocaten en Cleerdin en Hamer Advocaten deden dit keer mee.

Tijdens deze 3e edities kwamen in 8 rondes diverse vragen voorbij, zoals de top 10 meest recente ministers van Justitie, (nick)namen van bekende criminelen en afkortingen van wetten.  De avond begon met de moeilijkste ronde, Legal Jeopardy (raad de vraag bij een antwoord), werd gevolgd met See you in court (raad de juridische TV-serie bij een fragment) en What's In A (Nick)name (raad de bijnaam van een beruchte crimineel). Gelukkig zaten er ook niet-juridische vragen tussen waarbij veel teams nog even wat punten konden scoren.

We hebben een winnaar!
Met een korte shoot-out hebben twee teams zich kunnen vestigen op de 2e en 3e plek. Op de 3e plek stond team Small Fires (Brantjes Advocaten) en op nummer 2: De Leeuwen (Boonk van Leeuwen Advocaten). Maar zoals al verklapt in de intro, Happy Hours van Florent hebben de 3e editie van de Legal Pubquiz gewonnen. Met hun kennis over alle juridische (en algemene vragen) mogen zij zich met recht de winnaar noemen. 

Berend Broerse, manager van Rechtsorde, blikt tevreden terug op de quizavond: “Het was schitterend om te zien hoe fanatiek de deelnemers ook deze keer waren. Fel discussiëren met de jury om bij een gebrekkig antwoord toch punten binnen te harken. Heerlijk.”

Ook leuk om te weten: één team, 'de Organisatie', bestaande uit afgevaardigden van Rechtsorde, Sdu en Advocatie hebben de 5e plek gehaald.