Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Joe-iks en wat een toilet daarmee te maken heeft

Toen ik een paar jaar geleden om me heen steeds meer de term joe-iks hoorde, had ik geen idee wat dit betekende. Het begrip bleek je als UX te schrijven en was weer een afkorting van User eXperience.

Lawyers for Lawyers op de Dam tot Damloop 2019

De grootste bedrijvenloop ter wereld vond dit jaar weer plaats op 22 september tijdens de 2019 editie van de Dam tot Damloop. Hoewel de sportievelingen van Rechtsorde niet aanwezig waren, heeft Rechtsorde wel haar steentje bijgedragen voor Lawyers for Lawyers. 

Research is essential

1..2.. 3.. test test! Vaak word ik – als consument – gevraagd om mee te doen met een gebruikerspanel. Maar ook als professional is mijn feedback vaak van belang. Soms staat er een kleine incentive tegenover of een aantal punten die je kan sparen voor een korting. Bedrijven die data willen verzamelen over een product of dienst of een algemene indruk. Als ik er tijd voor heb, doe ik er wel aan mee.. maar is dat wel verstandig?

Terugblik: Legal Pubquiz juni 2019

Op donderdag 13 juni was het zover, na maanden van voorbereiding stonden Jasper van der Most en Arco Sterk van Pubquiz 2 Go klaar om de LegalPubquiz 2019 te presenteren. Op Camping Ganspoort te Utrecht kwamen 15 teams van verschillende kantoren bijeen om te spelen voor de hoofdprijs: een Jaguar / Land Rover Driving Expierence.

Lees meer

Toen Twix nog gewoon Raider heette; was vroeger echt alles beter?

Als ik de titel zo opschrijf lijkt het wel of ik inmiddels bijna aan mijn pensioen begin, een beetje in de trant van opa Keimpe vertelt. Uiteraard is dit niet zo, maar de titel kwam in mij op omdat ik momenteel weer meer trainingen geef bij universiteiten en hogescholen.

Lees meer

Geef je nu op voor de Legal Pubquiz!

Op donderdag 13 juni is het zover, dan organiseren wij in samenwerking met Advocatie de Legal Pubquiz in Utrecht!
In een aantal rondes kun jij met jouw team jouw legal kennis testen, onder het genot van een drankje en hapje. 
 

Lees meer

Wat zoeken studenten tegenwoordig nog op?

Het zoeken in digitale bronnen is voor de meeste praktijkjuristen dagelijkse routine. Heel veel informatie – openbaar toegankelijke jurisprudentie, maar ook tijdschriften en naslagwerken – is binnen het kantoor alleen nog maar in digitale vorm beschikbaar. Je hebt in dat geval dus geen keus, als je bij wilt blijven.

Lees meer

Save the date: Legal Pubquiz– 13 juni 2019 in Utrecht

Heb je vorig jaar ook genoten van de Legal Pubquiz, georganiseerd door Advocatie en Rechtsorde? Bekijk hier de video terug voor een sfeerimpressie: https://www.youtube.com/watch?v=J7wToBhBV2U
De Legal Pubquiz 2019 in Utrecht bijwonen?
Je kunt je nu al opgeven om hier meer informatie over te ontvangen.

Lees meer

Information is empowering

Mijn telefoon is een verlengstuk van mijn hand geworden. Dagelijks kijk ik gemiddeld er 107 keer op en spendeer gemiddeld 3 uur per dag (!) op mijn telefoon. Als ik ga slapen kijk ik er nog even op en ‘s morgens zorgt het irritante geluid van mijn wekker er voor dat het ook het eerste scherm is dat ik bekijk.

Lees meer

Rechtsorde spreekt op informatiebijeenkomst Juriconnect

Op donderdag 24 januari jl. was Rechtsorde te gast in de fraaie residentie van de Raad van State voor een bijeenkomst van Juriconnect.
Juriconnect is het platform voor de standaardisatie en de uitwisseling van informatie in het juridisch domein in Nederland.

Lees meer