Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwe bronnen van Instituut voor Bouwrecht opgenomen in Rechtsorde!

Vanaf nu zijn er nieuwe bronnen van Instituut voor Bouwrecht beschikbaar in Rechtsorde, te weten: 

Actualiteiten Bouwrecht; een nieuwsbrief die dagelijks verschijnt. De inhoud bestaat uit het laatste nieuws, jurisprudentie, vakliteratuur en wet- en regelgeving op het gebied van publiek- en privaatrechtelijk bouwrecht.

Lees meer

Het Rechtsorde team is uitgebreid met Erik Verheijden!

Met veel plezier stellen we Erik Verheijden voor, onze nieuwe Technisch Productmanager! Erik versterkt sinds 1 juli vol enthousiasme ons team bij de doorontwikkeling van Rechtsorde. 
‘Mijn vorige werkgever was KPN Zakelijke Markt waar ik werkzaam was als Frontend Designer en Senior Developer van webportals.

Lees meer

Tips & tricks voor het gebruik van Rechtsorde: zoeken met een datumrange

Met Rechtsorde zoek je heel eenvoudig naar documenten binnen een bepaalde periode of met een specifieke publicatiedatum.
Meerdere jaren
Als je binnen een periode van meerdere jaren wilt zoeken, vul je je zoekopdracht in de zoekbalk aan met het begin- en het eindjaar.

Lees meer

Sponsor de Dam tot Dam-renners van het Lawyers for Lawyers-team!

Op 17 september 2017 gaat de 33ste editie van de Dam tot Damloop van start en ook dit jaar staat er weer een team voor Lawyers for Lawyers (L4L) klaar om meelopen! Vijftig renners zullen de run van 10 mijl gaan rennen, en proberen zoveel mogelijk fondsen op te halen voor collega’s in nood.

Lees meer

Uitgelichte bron: Tijdschrift voor de Procespraktijk (TvPP) van Uitgeverij Paris.

Tijdschrift voor de Procespraktijk (TvPP) van Uitgeverij Paris is één van de weinige tijdschriften die zich geheel richt op het civiele procederen in eerste en tweede aanleg.
De onderwerpen die aan bod komen zijn ander andere: civiel procesrecht, verbintenissenrecht, consumentenrecht, huurrecht en arbeidsrecht.

Lees meer

Freshfields Bruckhaus Deringer kiest voor Rechtsorde

Met meer dan 2.800 advocaten wereldwijd, is Freshfields Bruckhaus Deringer een van de grootste en meest toonaangevende internationale kantoren. Met ingang van 1 mei 2017 gebruiken ruim 70 advocaten, (kandidaat-)notarissen en fiscalisten in het Nederlandse kantoor Rechtsorde als hun ‘digitale bibliotheek’.

Lees meer

Uitgelichte bron: NBR – Tijdschrift Natuurbeschermingsrecht

Dit keer in de spotlight: NBR – Tijdschrift Natuurbeschermingsrecht, de opvolger van Journaal Flora & Fauna.
Het Tijdschrift Natuurbeschermingsrecht (NBR) houdt de ontwikkelingen op het terrein van soorten- en gebiedsbescherming nauwgezet in de gaten.
NBR biedt actuele informatie over veranderende Europese en nationale regelgeving, nieuw beleid en jurisprudentie.

Lees meer

Tips & tricks voor het gebruik van Rechtsorde: Rechtsorde op je mobiel

 
Ook als je onderweg bent of op de bank zit, kun je Rechtsorde raadplegen. Op je smartphone of tablet kun je de laatste attenderingen lezen of snel even iets opzoeken. Een app installeren is niet nodig, je opent Rechtsorde eenvoudig in je mobiele browser.

Lees meer

Uitgelichte bronnen

Rechtspraak Updates van Boom Juridisch
Experts uit wetenschap en praktijk selecteren per rechtsgebied de meest relevante uitspraken. Deze uitspraken worden voor je samengevat, gerubriceerd, voorzien van kort commentaar en doorzoekbaar gemaakt in Rechtsorde. De Updates zijn nu al beschikbaar voor de volgende rechtsgebieden: 
 

Arbeidsrecht (AR Updates)
Erfrecht (EFR Updates)
Gezondheidsrecht (GZR Updates)
Insolventierecht Updates (INS Updates)
Ondernemingsrecht (OR Updates)
Omgevingsrecht (OGR Updates)
Personen- en familierecht (PFR Updates)
Personenschade (PS Updates)
Socialezekerheidsrecht (SZR Updates)
Strafrecht (SR Updates)

De Rechtspraak Updates is beschikbaar voor een gratis pilotperiode.

Lees meer

Nieuwe klanten voor Rechtsorde!

Ook in de afgelopen periode heeft weer een groot aantal organisaties gekozen voor Rechtsorde. Graag lichten we er een paar uit: DVAN en OMVR.

DVAN Advocatuur & Notariaat (voorheen bekend als Dijkstra Voermans) richt zich met zo’n 40 advocaten en (kandidaat-)notarissen vanuit vestigingen in Utrecht en Rotterdam op de ondernemingsrechtpraktijk in brede zin. 

Lees meer