Information is empowering

Gepost om 08:02 door Rechtsorde 18 Berichten Deel:  

Mijn telefoon is een verlengstuk van mijn hand geworden. Dagelijks kijk ik gemiddeld er 107 keer op en spendeer gemiddeld 3 uur per dag (!) op mijn telefoon. Als ik ga slapen kijk ik er nog even op en ‘s morgens zorgt het irritante geluid van mijn wekker er voor dat het ook het eerste scherm is dat ik bekijk. Om vervolgens 8 uur lang achter een scherm te zitten van een werklaptop.

Het is wel een soort tweestrijd. Sinds Apple toont hoe vaak ik daadwerkelijk op mijn telefoon zit ben ik mij er wel bewuster van geworden. Ik ga nadenken waar ik mijn telefoon voor gebruik. Gelukkig geven ze daar zelf ook inzicht in. Veel social media, vaak mail checken (en beantwoorden) of even snel een foto maken van iets. Maar ook spellingscontrole, antwoorden op e-mails, betekenissen van woorden, een vergaderruimte boeken en ga zo maar door. Maar bovenal gebruik ik het om ‘snel even iets op te zoeken’.

Alles typ ik in en zoek ik op. Het is zo’n manier van werken geworden dat ik halverwege de dag écht mijn telefoon (en mijzelf) moet opladen.. En dat is enkel op mijn telefoon. Het totaal aantal ‘schermuur’ per dag is bijzonder veel. Bedenk eens wat jij er allemaal mee doet.

Het voordeel is dat alles wat je wilt weten - kun je binnen 10 seconden opzoeken. Ik vind het handig dat het dan ook essentieel wordt/is in ons werk. Bij Rechtsorde is de zoekbalk bijvoorbeeld een vast onderdeel van het product. Als je niet precies weet wat je wilt zoeken, kun je een deel van het woord of je vraag gewoon intypen en word je aan de hand van de resultaten begeleid naar jouw gewenste antwoord, in veel gevallen zelfs handiger (en sneller) dan Google*. Ik waardeer dat zeker en denk dat de gebruikers van Rechtsorde dat ook zullen doen.

*Afhankelijk van de zoekterm.

 

Mitchell Straub – Marketeer Rechtsorde.