Rechtsorde blog; Should I stay or should I go?

Gepost om 10:08 door Keimpe Ravesteijn 6 Berichten Deel:  

Should I stay or should I go?

Een vraag die elke zomer weer terug komt bij mij: Blijf ik? Of ga ik weg? En dan bedoel ik natuurlijk niet dat ik op zoek ben naar een andere baan, maar of ik in de zomerperiode op vakantie ga of juist blijf werken. Wat zijn jullie gedachtes hierover? Op kantoor hebben wij hier geregeld discussies over. Is het nou echt prettig om te werken terwijl de meeste van onze gebruikers op vakantie zijn?

De laatste keer dat ik echt een aantal weken ben weggegaan in de periode juli/augustus ligt alweer enkele jaren achter mij. Meestal vier mijn vakantie in de maand juni of september (buiten de schoolvakanties om), met uitzondering van een weekje tijdens de Vierdaagsefeesten in juli, ik ben tenslotte Nijmegenaar. Ik vind de periode juli/augustus eigenlijk wel verfrissend om te werken, ondanks de hitte van dit jaar.

Overigens was het dit jaar voor mij een hele makkelijke keuze, maar daarover later meer.

To do = done
De zomerperiode is voor mij ieder jaar weer een ideale periode om eindelijk eens aan uitgestelde taken toe te komen. Normaal gesproken is er is namelijk altijd iets dat spoed heeft en tussendoor komt, in de zomerperiode is dat gelukkig een stuk minder. Eindelijk komt het einde van mijn To Do-list in zicht. Een heerlijk gevoel. En met het afwerken van de items op mijn To Do-list is ook de nieuwe Rechtsorde Blog geboren.

You ain’t seen nothing yet
Daarnaast kan ik, samen met mijn collega’s, nu alle voorbereidingen treffen voor het laatste deel van het jaar, want er staan weer enkele mooie dingen gepland. Zo kunnen we vanaf nu nog betere service leveren door de Self Service Desk die wij hebben geïntroduceerd aan onze klanten. Ook komt er een nieuwe gebruikerstest aan om onze prototype te testen. Verder zal er binnenkort een nieuwe versie van Rechtsorde live gaan, komt er weer een relatiedag aan én zullen we nog een ander leuk evenement gaan organiseren.

Voor mij persoonlijk zal het laatste deel van het jaar in het teken staan van nóg meer in contact zijn met onze gebruikers, met als doel er voor te zorgen dat wij als Rechtsorde zijnde zo goed mogelijk blijven inspelen op de steeds wisselende behoeftes van onze (potentiële) gebruikers. Want als wij iets hebben geleerd de afgelopen jaren, is dat wij onze groei alleen maar kunnen doorzetten als wij luisteren naar de feedback van onze gebruikers.

Lege inbox
Nu kom ik er ook eindelijk eens aan toe om mijn hele inbox door te werken. Momenteel staan er welgeteld 0 berichten op mij te wachten, op het moment van schrijven in ieder geval. Ik moet zeggen, een opgeruimde inbox zorgt bij mij ook voor rust in mijn hoofd. Dat is natuurlijk van belang net voor een periode van afwezigheid. Want zoals al eerder aangegeven, was dit jaar de keuze voor mij heel makkelijk of ik wel of niet weg ga in de zomer.

I’ll be back
De schoolvakanties komen tot een einde, voor mij dus een mooie periode om vrij te nemen. Dit jaar is dat een extra lange vakantie omdat ik op 20 augustus de sleutel krijg van een nieuwe woning. De komende 6 weken ben ik afwezig en kunnen jullie voor allerlei Rechtsorde zaken bij mijn collega’s terecht.

Voor wat betreft het Rechtsorde blog geef ik graag het stokje over aan mijn zeer gewaardeerde collega Boy Pasman.

Keimpe Ravesteijn, Servicemanager Rechtsorde