Rechtsorde spreekt op informatiebijeenkomst Juriconnect

Gepost om 12:02 door Rechtsorde 18 Berichten Deel:  

Op donderdag 24 januari jl. was Rechtsorde te gast in de fraaie residentie van de Raad van State voor een bijeenkomst van Juriconnect.

Juriconnect is het platform voor de standaardisatie en de uitwisseling van informatie in het juridisch domein in Nederland.

Op deze druk bezocht informatiedag met vertegenwoordigers vanuit de uitgeverijen, de overheid en de advocatuur, mocht Rechtsorde een presentatie houden over de toepassing van de Juriconnect-standaarden binnen haar product.

Na een korte inleiding door productmanager Roel Duijf, lichtte Consultant Recht & IT Kees van Noortwijk het gebruik van deze standaarden in Rechtsorde toe. Duidelijk werd dat Rechtsorde vanaf het allereerste begin heeft ingezet op het onderling verbinden van zowel openbaar beschikbare informatie als bronnen van uitgevers. Daarbij is dankbaar gebruik gemaakt van de standaarden die Juriconnect biedt, aangevuld met een zelfontwikkeld mechanisme voor linkherkenning. Dit alles wordt erg gewaardeerd door de gebruikers van Rechtsorde; door deze slimme linking zijn ze snel bij de juiste en actuele informatie.

Kees lichtte verder toe dat er, wat Rechtsorde betreft, nog wel enkele uitdagingen liggen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het koppelen van EU-regelgeving aan Nederlandse uitvoeringswetten en om het standaardiseren van verwijzingen naar commentaren en rechtsgeleerde literatuur. Ook daarbij kan Juriconnect een rol spelen. Dat laatste vormde het onderwerp van twee andere presentaties, over het Platform OpenRecht en over de Linkextractor die is ontwikkeld door de organisatie achter Overheid.nl. Al met al een interessante en inspirerende middag.

De presentatie van Rechtsorde en andere presentaties van deze dag zijn terug te vinden op de website van Juriconnect:

http://www.juriconnect.nl/